Inkom: 16 / 14 euro (jeugd, leden vzw), of groot of klein abonnement.

Bert Joris debuteerde in 1978 als beroepsmuzikant bij het ondertussen opgeheven BRT-Jazzorkest onder leiding van Etienne Verschueren. Daar werkte hij tot 1987 niet enkel als trompettist, maar ook als componist, arrangeur en gastdirigent. In 1987 werd hij in Bern docent aan de Swiss Jazz School, waar hij ook de bigband leidt. In het Lemmensinstituut in Leuven begon hij een jazzcursus, die uiteindelijk tot een aparte jazzafdeling zal uitgroeien. Ten slotte gaf hij ook enkele jaren trompetles aan het Conservatorium in Hilversum. Sinds 2012 is hij als docent arrangement en compositie verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Joris treedt internationeel veel op als solist met verschillende muzikanten en ensembles tot in de Verenigde Staten. Zo werkt hij onder meer samen met het Philip CatherineQuartet. Zijn eigen Bert Joris Quartet bestaat verder nog uit de pianist Dado Moroni, drummer Dré Pallemaerts en de bassist Philippe Aerts. Hij wordt ook vaak als solist, componist of dirigent uitgenodigd bij grotere bigbands en orkesten en componeert onder meer voor het Brussels Jazz Orchestra (BJO), waarmee hij ook optreedt. Hij is regelmatig te gast op het Antwerpse Jazz Middelheim festival.

8 o’clock shadows is een jazzoctet o.l.v. Sam Joris. Dit jonge geweld gaat voor jazz met een melodie, muziek die goed in het oor ligt en een verhaal vertelt. Het octet functioneert als een laboratorium waarin elke muzikant al schrijvend en spelend zijn muzikale persoonlijke ten berde kan brengen. Naast arrangementen van bestaande muziek, zijn er intussen al een heleboel stukken van eigen hand opgenomen in het repertoire. Het jazzcollectief bevat 8 muzikanten uit de conservatoria van Antwerpen, Gent, Leuven, Rotterdam en Amsterdam: Sam Joris, Rob Banken, Bruno Van der Haegen, Peter Delannoye, Joppe Bestevaar, Wout Gooris, Janos Bruneel en Jelle Van Giel. Samen kunnen ze enkele knappe adelbrieven voorleggen met optredens bij o.a. Brussels Jazz Orchestra, Brussels Youth Jazz Orchestra, New Brass Directions en op festivals zoals North Sea Jazz, Jazz Middelheim, Jazz à Viene, Montreux, Waldstock Festival, Nanjing Jazz Festival. Ze staken de koppen bijeen in het voorjaar van 2013.

Reserveringen