Inkom: 14 / 12 euro (jeugd, leden vzw), enkel losse kaarten

Herneming, na een succesvol optreden vorig seizoen in Kaleidoscoop!
Dat Bart Van Loo kan schrijven, wisten we al langer, dat hij een onvervalst podiumbeest is, weten Vlaanderen en Nederland sinds de overal op applaus en volle zalen onthaalde voorstelling Chanson. Une belle histoire, gebaseerd op zijn boek over het Franse lied.
Na zijn bestseller over Napoleon komt hij nu met een voorstelling over de kleine keizer, de man met zijn hand steevast op borsthoogte en die eeuwige punthoed op zijn hoofd.
Van Loo probeert in deze voorstelling achter het silhouet te kijken, voorbij de clichés, en gaat op zoek naar de mens van vlees en bloed. Dat levert een autobiografische vertelling op waarin hij zijn eigen familiegeschiedenis naast die van Napoleon legt. Zoals altijd bij Van Loo vormen bevlogenheid, humor en kennis van zaken de drijvende kracht van zijn optreden.
Tijdens de chansontournee leerde hij gitarist en singer-songwriter Geert Hellings kennen, die speciaal voor deze voorstelling, een even verrassende als poëtische soundtrack componeerde. Met unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke.
Een boeiende samensmelting van grote en kleine geschiedenis, een mélange van woord en muziek, een mix van wetenschap en jolijt. Verteltheater van de bovenste plank.

Reserveringen