Café is toegankelijk voor iedereen.

De familie van Leon Cassiers nodigt u uit voor de vernissage van deze overzichtstentoonstelling.

De aanleiding voor deze tentoonstelling was het heengaan van Leon, nu bijna één jaar geleden. Toen rijpte bij ons, de kroost, al snel het idee om een artistiek gevolg te breien aan de uitvaart die noodgedwongen in kleine kring plaatsvond. Door de aanhoudende coronacrisis en bijhorende maatregelen dienden we de tentoonstelling uit te stellen tot een latere datum. Gelukkig zijn we daar nu aanbeland.

Met deze overzichtstentoonstelling willen we nogmaals iedereen die Leon een warm hart toedroeg als familielid, collega, leerling, vriend of kennis de gelegenheid bieden om hem te herdenken in een aangenamere omgeving dan een uitvaartcentrum.

Ach, we verwelkomen gewoon elke kunstliefhebber, want naast het betreuren van een verlies willen we nu vooral het voortleven van een kunstenaar in zijn schilderijen vieren.

Het spreekt vanzelf dat we niet zijn volledige oeuvre kunnen tentoonstellen vanwege behoorlijk omvangrijk, maar we hebben ook een uitgebreide en fraai ogende catalogus samengesteld, gedrukt in beperkte oplage.

Er is gelegenheid tot aankoop van schilderijen. Check naast de vernissage ook de kijkdagen.
-zo 20 jun van 14 tot 17u
-do 24 jun vanaf 20u

Familie Leon Cassiers

Leon Cassiers (Aartselaar, 1938 – Mortsel, 2020) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, was geliefd leraar plastische kunsten aan het Sint-Pieterscollege in Leuven, vader van zeven kinderen, manusje-van-alles, verzamelaar, creatieveling en bovenal kunstschilder.