UITVERKOCHT !

Chor-Rus is een amateurkoor dat in 2008 ontstaan is op initiatief van enkele studenten, leerkrachten Russisch van LBC avondschool.
De naam Chor-Rus komt van het Russische woord Chor voor koor en Rus.

Chor-Rus is in de loop der jaren uitgebreid met mensen van buitenaf, mensen met een gedeelde interesse, liefde voor de Russische muziek, het Russische lied.

Chor-Rus brengt liederen over de diverse facetten van Rusland, Rusland dat om met de woorden van de 19° eeuwse dichter Tjutchev / Тютчев te spreken
met het verstand niet te vatten is ” « Умо́м Росси́ю не поня́ть,
в Росси́ю мо́жно то́лько ве́рить » “ In Rusland kan je alleen maar geloven ”.

INKOM: 12 euro / vvk 10 euro
Res: chorrus.antwerpen@gmail.com

Wie Rusland denkt, denkt aan haar kleurrijke woeste natuur, aan extreme weersomstandigheden, aan ongebreidelde passie, aan liefde voor het vaderland, aan tomeloze vreugde en verdriet.

Rusland een land van contrasten.
Dit proberen wij ook over te brengen in ons repertorium.

Chor-Rus treedt een paar keer per jaar op.
In 2012 hebben we voor het eerst deelgenomen aan de WAK : de Week van de Amateurkunsten. Op dit optreden heeft Chor-Rus samen met de Russische folklorezangeres Lydia Kuzmicheva gezongen.

Een enthousiast verslag van dat optreden door een reporter van de WAK is te vinden op : http://www.facebook.com/l/9AQGdtQJD/wak2012.blogspot.com/2012/04/chor-rus-toont-ons-de-russische-ziel.html

Op deze link vinden jullie de opname van het optreden dat we hebben gehouden op zaterdag 27 oktober 2012 in Sint-Amands, samen Lydia Kuzmecheva en accordeonist Alexej Voronin:
http://www.marionkahane.com/upload/optreden_st_amands/

Chor-Rus wordt muzikaal in goede banen geleid door Isa Van Acker, Jonathan Dupont begeleidt ons op gitaar.
En sinds juni 2016 heeft Jonathan versterking gekregen van Bernard Van Lent ( accordeonist van Wannes van de Velde ) en Lief Verbeek, viool.
De praktische organisatie wordt ter harte genomen door Greet Jacobs, leerkracht Russisch LBC : voor meer informatie over Chor-Rus kan u haar contacteren : lajacobs@telenet.be 0479301089

Chor-Rus heeft nog geen website maar is wel te vinden op Facebook : https://www.facebook.com/groups/ChorRus

Op deze pagina vindt u het archief van de optredens die we achter de rug hebben met bijhorende foto’s, en u kan er het volledige Repertorium inkijken.
Bovendien vindt u er ook enkele impressies van onze koorreis naar Foix, Zuid-Frankrijk, juli 2016..