Graag vragen wij uw bijzondere aandacht voor de recente maatregelen van onze federale en Vlaamse overheid.

Vanaf vrijdag 29 oktober is er een mondmaskerplicht in publieke ruimten, dus ook in theaterzalen zoals Kaleidoscoop. De mondmaskerplicht vervalt op plaatsen waar de coronapas gebruikt wordt. Na uitgebreid overleg hebben wij het volgende beslist: Aangezien het grootste deel van onze bevolking gevaccineerd is (en dus ook het kaleidoscooppubliek), en aangezien er nog slechts een heel beperkt draagvlak is om een hele avond een mondmasker te dragen, vragen wij aan iedereen om bij de inkom het Covid Safe Ticket (geldig vaccinatiecertificaat, negatieve PCR test of herstelcertificaat) te tonen. Wij hopen dat u daardoor op een comfortabele manier van de optredens kunt genieten.”

Wat is een coronapas en hoe geraak ik eraan?

De coronapas of het Covid Safe Ticket (CST) is een manier waarmee je kunt bewijzen dat je ofwel minstens twee weken volledig gevaccineerd bent, maximaal 6 maanden geleden hersteld bent van het coronavirus of een recente negatieve coronatest hebt afgelegd.
De geldigheidsduur van die coronatest is afhankelijk van precieze test die je hebt afgelegd. Een PCR-test is geldig vanaf de dag van de test plus twee dagen. Een snelle antigeentest is geldig vanaf de dag van de test plus één dag.
De makkelijkste manier om aan de coronapas te geraken is via de smartphone. Daarvoor moet je de gratis CovidSafeBE-app downloaden en installeren. Na installatie moet je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.
Als je naar je coronapas gevraagd wordt, moet je de QR-code tonen. Degene die de pas vraagt kan die dan scannen.

Wat als ik geen smartphone heb of ik niet zo computervaardig ben?
Ook zonder smartphone is het mogelijk om aan een coronapas te geraken. Zo kun je je aanmelden op overheidswebsites zoals Mijn Burgerprofiel, Mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Daar kun je je coronapas digitaal opvragen. Je hebt er wel je identiteitskaart met pincode en kaartlezer of een digitale sleutel (zoals itsme) voor nodig. Je kunt je coronapas krijgen als pdf die je dan kunt afdrukken.
Je aanmelden op die overheidswebsites is niet voor iedereen weggelegd. Wie minder computervaardig is, kan ook een coronapas telefonisch opvragen. Dan wordt het via de post verstuurd. Let wel: dit kan niet voor een coronapas op basis van een negatieve test, omdat de coronapas langer onderweg zou zijn dan de test geldig is.
Je moet hiervoor de helpdesk contacteren van de regio waar je gevaccineerd bent geweest: Voor Vlaanderen is dat op weekdagen van 9 tot 19 uur op het nummer: 078 78 78 50