NIEUWE DATUM ipv 5 maart
CULTUURCIRCUIT: losse tickets, of in het kader van een groot of klein abonnement.
Diegenen die reserveerden, worden persoonlijk verwittigd.

COZIN creëert met een universum van beklijvende meerstemmige zang, een melancholische mood en een aparte sound. Tot voor kort was COZINs muziek eerder akoestisch van aard en Engelstalig, maar vanaf 2021 stellen ze de nieuwe reeks nummers voor waar ze enkele drastische muzikale wendingen maken. Het laatste jaar was alles zo dicht bij eigen huis, waardoor het plots veel relevanter leek om in het Nederlands te zingen. De lege culturele dagen zorgden voor een experiment met elektronica, waarvan je het resultaat hoort in hun laatste nieuwe single “Tussen Licht en Donker”.

“They Don’t Die” van COZINs debuutalbum BURST (2017), werd verschillende weken gedraaid op Radio 1. BURST kreeg lovende reviews. De band werd hierdoor opgemerkt door Steve Greenwell in de VS, producer van Joss Stone.

Steve Greenwell, nam de single Galileo op: “Deze meisjes zijn enkele van de meest uniek getalenteerde vrouwen waarmee ik ooit heb gewerkt. De samensmelting van hun stemmen en de manier waarop ze hun instrument bespelen is uitermate verbazingwekkend.” Galileo kwam uit in Maart 2019 en kreeg meteen airplay op Radio 2.

COZIN speelde op verschillende podia, gaande van festivals en concertzalen tot intieme huiskamers (Vooruit, Laurentplein Gentse Feesten, Jonge Wolven, Leffingeleuren, Dranouter, De Vieze Gasten, Het Depot, De Paulusfeesten e.a.).

De muziek wordt geschreven door singersongwriter Dorien Staljanssens die zichzelf begeleidt op keys of gitaar. Aan haar zijde staan Muriel Boulanger op bas en Anne Van Steenwinkel op viool & synth. De meisjes zingen alledrie. Live spelen ze samen met drummer Jonathan Callens en gitarist-producer Jonas Detavernier.

COZIN speelde op verschillende podia, gaande van festivals en concertzalen tot intieme huiskamers (Vooruit, Laurentplein Gentse Feesten, Jonge Wolven, Leffingeleuren, Dranouter, De Vieze Gasten, Het Depot, De Paulusfeesten e.a.).

 

DUKEBOX
De 4 muzikanten van Dukebox duiken in het veelzijdige oeuvre van Duke Ellington, en steken zowel bekende als verborgen parels van deze befaamde jazzpianist en componist in een nieuw jasje.

Frajill (zang)
Samuel Cooremans (piano)
Griet Grypdonck (contrabas)
Damián Alvarez Castro (drums)

Griet, Samuel en Frajill ontdekken in het Conservatorium van Antwerpen hun gezamenlijke interesse voor stukken van de befaamde jazzpianist en componist, Duke Ellington. In een vingerknip ontspruit het ingenieuze plan om met deze driekoppige band een project op te starten als hommage aan Ellingtons veelzijdige oeuvre.
Na een maandje speurneuzen in de oude Real books, worden zowel Dukes verborgen als gekende parels terug opgeblonken en in een eigen jasje gestoken.

Reserveringen