UITGESTELD. Nieuwe datum ?
CULTUURCIRCUIT: losse tickets, of in het kader van een groot of klein abonnement

COZIN creëert een universum van beklijvende meerstemmige zang, een melancholische mood en instrumentale trips. De single “They Don’t Die” van hun debuutalbum BURST, met producer Koen Gisen, werd verschillende weken gedraaid op Radio 1. De band werd hierdoor opgemerkt door Steve Greenwell in de VS, producer van Joss Stone. Steve Greenwell, nam hun laatste single Galileo op: “Deze meisjes zijn enkele van de meest uniek getalenteerde vrouwen waarmee ik ooit heb gewerkt. De samensmelting van hun stemmen en de manier waarop ze hun instrument bespelen is uitermate verbazingwekkend.” Galileo kwam uit in Maart 2019 en kreeg meteen airplay op Radio 2.

De debuutplaat van COZIN werd wel eens omschreven als: “Het gevoel voor experiment à la Björk gemengd met de meerstemmigheid à la Laïs en de liefde voor sierlijke pianoballades zoals Tori Amos.” COZIN stelt nu hun nieuw materiaal voor. De kern van hun muziek, de driestemmige samenzang blijft, maar de sound wordt donkerder, vuiler en mysterieuzer. Enkele akoestische elementen zoals viool en contrabas zullen behouden worden, maar het geheel wordt sterk elektronisch, aangezien in de nieuwe arrangementen vooral met synthesizers gewerkt wordt.

COZIN speelde op verschillende podia, gaande van festivals en concertzalen tot intieme huiskamers (Vooruit, Laurentplein Gentse Feesten, Jonge Wolven, Leffingeleuren, Dranouter, De Vieze Gasten, Het Depot, De Paulusfeesten e.a.). De muziek wordt geschreven door singersongwriter Dorien Staljanssens die zichzelf begeleidt op keys of gitaar. Aan haar zijde staan Muriel Boulanger op bas en Anne Vansteenwinkel op viool & synth.

 

DUKEBOX
De 4 muzikanten van Dukebox duiken in het veelzijdige oeuvre van Duke Ellington, en steken zowel bekende als verborgen parels van deze befaamde jazzpianist en componist in een nieuw jasje.

Frajill (zang)
Samuel Cooremans (piano)
Griet Grypdonck (contrabas)
Damián Alvarez Castro (drums)

Griet, Samuel en Frajill ontdekken in het Conservatorium van Antwerpen hun gezamenlijke interesse voor stukken van de befaamde jazzpianist en componist, Duke Ellington. In een vingerknip ontspruit het ingenieuze plan om met deze driekoppige band een project op te starten als hommage aan Ellingtons veelzijdige oeuvre.
Na een maandje speurneuzen in de oude Real books, worden zowel Dukes verborgen als gekende parels terug opgeblonken en in een eigen jasje gestoken.

Reserveringen