UITGESTELD. INFO VOLGT

Met
– Ceyhun Güneş: Gitaar
– Ramón León Matías: Percussie

Reservaties: flamencovlaanderen@gmail.com
Prijs: 15 €

” Stories From my Guitar “ is een flamencogitaar concertproject waarbij de verhalen van Ceyhun Güneş deel uitmaken van zijn muzikale reis van 23 jaar.
Ramón León Matías begeleidt hem met zijn briljante en krachtige spel.

De artiesten nemen deel aan vele concerten en internationale festivals gedurende het jaar.

Ze spelen enkele stukken van “grand maestros” van flamencogitaar zoals Paco Peña, Paco de Lucia, Gerardo Nuñez; en ook Ceyhun Güneş ‘ eigen composities.

Biografieën

Ceyhun Güneş, dé flamencogitarist en oprichter van Flamenco Ankara Associacion, is geboren in Ankara. Hij begon op 9-jarige leeftijd muziek te leren door pianoles te nemen. Na 1990 oefende hij twee jaar lang klassieke gitaar. Op 14-jarige leeftijd ontmoette hij de flamencogitaar. Na een lange periode waarin hij zelf flamenco oefende, ging hij naar Spanje om met beroemde gitaristen te werken.

In 2003 trad hij op in het Guitar Festival van Cordoba als enige Turkse muzikant. In datzelfde jaar richtte hij de Flamenco Ankara Vereniging op, waarin amateur- en beroepsmusici samenkomen. In de tussentijd werd hij voorzitter van de vereniging. Vanaf 2004 kreeg hij de kans om samen te werken met virtuozen in Spanje, namelijk Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar, Paco Serrano, Jerónimo Maya, Tomatito, Antonio Rey, Rafael Riqueni, Jose Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Niño de Pura, Tino Van Der Sman, El Carbonero en El Entry.

In 2009 bracht hij zijn eerste album “Mavi Siyah” uit.

Güneş heeft talrijke concerten bijgewoond in het kader van internationale flamencofestivals georganiseerd door de Flamenco Ankara Association en andere activiteiten. Ook heeft hij meer dan 200 concerten gegeven rond Turkije. Bovendien heeft hij in die tijd veel studenten opgeleid.

Güneş werkt momenteel als artistiek directeur van het Festivalcomité van de Flamenco Ankara Vereniging, hij bezoekt concerten met verschillende groepen en projecten, geeft bijles over flamenco en werkt aan zijn 3e album.

Ramón León Matías, geboren in Antwerpen en zoon van Andalusiërs van Cadiz, sinds 2004 wonend in Roeselare, is sinds zijn acht jaar gebeten door het flamenco virus. Hij liet geen enkele percussiegelegenheid aan zijn neus voorbijgaan (plaatselijke stages in Jerez de la Frontera; muziekseminaries in Madrid, Barcelona, Granada en Sevilla; lessen van Salvador Matías, Bartolo de Cadíz en deelname aan verschillende festivals en zigeunerfeesten in Spanje.)

Zijn aangeboren gevoel voor ritme is voor niemand onbekend en zijn passie hiervoor heeft hem gedreven tot het intensief benaderen van de verschillende ´palos´ (muziekstijlen) in de tak van de pure flamenco.
Ook andere muziekgenres zoals pop, rock, salsa, jazz en reggae zijn hem niet vreemd en hij heeft een ruime ervaring als muziekbegeleider van topartiesten.