Maandelijks gratis jazzcafé !

Je kent het gezegde in het engels: “two is a couple, three is a crowd”, dit gezegde geldt zeker niet voor de talloze muzikale trios. Het Sonny Rollins Trio, Keith Jarret Trio, Bill Evans Trio, Joe Henderson Trio, de meer recentere Bad Plus enz. en dan het veelzeggende trio met Jim Hall, Wayne Shorter en Michel Petruciani, “The Power of Three”. Mazzle is een trio geïnspireerd op “The Elastic Band” van Joshua Redman met Koen Nys op tenorsaxofoon, Bram Weijters op keyboard en Lionel Beuvens achter het drumstel. Ze spelen originele composities en een enkele standard uit het jazz repertoire en brachten recent hun debuutalbum Genetic Modified Art uit.

listen: https://koennys.bandcamp.com
live video: https://www.youtube.com/watch?v=SiKGturkVdg , https://www.youtube.com/watch?v=0mVphjyVDUA

line-up:
Koen Nys – tenor sax
Bram Weijters – keyboards
Lionel Beuvens – drums

Na jarenlang als sideman bij talloze jazz en pop-rockprojecten betrokken te zijn geweest als toetsenist en componist, na talloze EP’s en demo’s te hebben uitgebracht, na talloze concerten te hebben gespeeld als leader van zijn eigen trio en kwartet, kwam Bram Weijters een vijftal jaar geleden eindelijk naar buiten met zijn eerste eigen full album uit : Imaginary Sketches. Het was meteen een internationale samenwerking met enkele gerenommeerde muzikanten van de Amerikaanse West Coast waaronder trompettist Chad McCullough en drummer John Bishop. En het was een coproductie van het Belgisch W.E.R.F-label en het Amerikaanse Origin Records. Het begin van een internationaal pad dat deze band van in de Verenigde Staten tot Rusland bracht.

Ondertussen zit Bram echter ook niet stil binnen de vaderlandse jazzscene. Met de jonge topmuzikanten Carlo Nardozza en Lionel Beuvens, en de ervaren bassist Piet Verbist, die reeds ruimschoots zijn muzikale strepen verdiende bij oa Jef Neve Trio en het Ben Sluis Quartet, vormt Bram zijn belgische kwartet. Hij kiest hierbij voor een topbezetting met eén voor één sterke muzikale persoonlijkheden, elk ook bandleader van hun eigen groep en één voor één sterke componisten.

De band brengt eigen composities van de groepsleden die helemaal in de lijn liggen van Weijters’s pianospel : lyrisch, geworteld in traditie, maar met een modern en pittig randje.