Gratis jazzcafé met luistervriendelijke vocale jazz en lichte muziek voor muziekliefhebbers van alle leeftijden….

A sip of Swing is een gelegenheid ensemble dat bestaat uit muzikanten uit het Antwerpse muziekmilieu. Bram Weijters (piano), Fre Madou (contrabas) en Sara Raes (zang) studeerden alle drie af aan het Conservatorium van Antwerpen en komen elkaar geregeld tegen in de Belgische Jazz scene.

Bram Weijters
Pianist, toetsenist en componist, met de focus op eerlijke en creatieve muziek. Hij is actief in talloze jazz- en improvisatieprojecten, maar is er ook niet vies van om samen te werken met muzikanten uit de hiphopscène, singer-songwriters of mensen uit de pop/rock zoals o.a. Raymond van het Groenewoud of Mauro Pawlowski.
Bram speelt graag eigentijdse akoestische Jazz, maar scheurt even graag op zijn Fender Rhodes over hippe, gebroken grooves.
Op jeugdige leeftijd begint Bram piano en slagwerk te spelen op de muziekschool in zijn geboortedorp, om vervolgens als tiener drums te spelen in plaatselijk rockbands. Uiteindelijk zal hij jazzpiano gaan studeren aan het Antwerpse Conservatorium. En als dat achter de rug is voegt hij er daar ook nog studies compositie en arrangement aan het Brusselse conservatorium aan toe.
Inmiddels heeft Bram al een heel aantal kilometers op de teller binnen verschillende projecten. De meeste tijd en toewijding gaat uit naar verschillende jazzprojecten: Chad McCullough-Bram Weijters Quartet en zijn eigen Bram Weijters trio, Hamster axis of the one-click panther, Koen Nys Quintet, Zygomatik,…
Bram componeert ook muziek voor vele van deze projecten.

Fre Madou – contrabas
Fre studeerde contrabas jazz & lichte muziek aan het conservatorium van Antwerpen. Op 19-jarige leeftijd trok hij naar Barbados en verdiende daar de kost als bassist bij het ‘Gwen Taylor Trio’. Na zijn terugkeer naar België voegde hij zich weer bij zijn vaste kwartet met o.a. Sara Meyer (sax) en Peter Verhelst (gitaar). Jarenlang was hij de vaste contrabassist van ‘DAAU’. Met deze laatste groep maakte hij verscheidene wereldtournees en nam hij de CD ‘Domestic Wildlife’ op. Hij was tevens de bezieler van het jazz-collectief ‘Fables of Fungus’ (een ode aan Charles Mingus). Ook in bij de ‘Mood Swings’, ‘The Foodlums’ en ‘La Bella Addormentata’ is hij de vaste bassist.
Momenteel is hij actief als freelance bassist in verscheidene jazzformaties. Hij zong ook mee in het Grieks Koor bij de productie ‘Oresteia’ van theatergezelschap De Roovers (mei 2011).Momenteel doceert hij contrabas, MO en Amv in verschillende scholen. Hij is vaste bassist bij The Jacquelines waarmee hij de plaat ‘Gee Oh Gee opnam, bij Namid en het Bart Borremans-kwintet. Verder is hij nog zeer actief als freelance bassist in verscheidene jazzformaties.

Sara Raes – Zang
Na het afstuderen aan het Conservatorium van Antwerpen, maakte Sara Raes al snel naam als zangeres in enkele jazz bands. Zo maakt ze onder meer deel uit van ‘The Jacquelines’ die heel Vlaanderen veroverden met hun erg aanstekelijke vocale swing. Ze schuwt zeker ook andere stijlen niet zoals Indie, R&B en pop bij haar bands The LVE en His trust fund. Momenteel werkt ze aan haar eigen duo project met loopstations samen met zangeres Eva Tulkens. Ze wordt regelmatig gevraagd als zangeres voor studiowerk en freelance opdrachten in theaterproducties en voor zowel front als backing vocale werk.