(Ter vervanging van Grafite)

Demi-sec swingend en meeslepend.
Swing – Tsigane – Latin – Klezmer – Samba – Wals – Tango. Inspiratie genoeg.
Door jarenlange ervaring weten zij op elke gelegenheid de juiste toon te vinden en is een humoristische noot nooit ver weg.

Waar mensen samen komen om te vieren en te feesten hoort muziek. Dit is traditie. Zigeuner en klezmer-muzikanten spelen al jaren in deze traditie. Vandaar een greep uit dit repertoire van Hongaarse, Roemeense en Yiddische stukken. In Amerika groeide de Jazz en veroverde in de jaren ‘20-‘30 Europa. Deze swingende muziek ontstond in de bars, de danszalen en de uitgaansbuurten maar zette zich ook door in de musicals en de filmmuziek tot ze uiteindelijk ook in de concertzalen een plaats kreeg. In die jaren danste men te Parijs de Musette en de Java op het “Bal Populaire”. Django Reinhardt en Stéphane Grappelli werden beroemd met hun swingende Europese Jazz-muziek in de “Hot Club de France”. Muziek werd meestal live en akoestisch gespeeld. Versterking stond nog in de kinderschoenen. Hooguit een microfoon voor de zang.

Deze traditie zetten wij met het trio verder. Wij spelen dus bij voorkeur akoestisch en doen deze muziek herleven zo dicht mogelijk bij het publiek.

Alle drie de muzikanten kregen een opleiding aan verschillende muziekacademies en de Jazz-Studio te Antwerpen. Zij speelden mee in verschillende formaties gaande van Blues- en Jazzgroepen tot Folk- en Zigeunerensembles.

Inkom: gratis