Maandelijks gratis jazzcafé met Vincent Dierickx, Toon Offeciers en Frank De Wolf.

Het trio wil haar liefde voor swing en de traditie van het pianotrio overbrengen: zacht swingend, energiek drijvend of melodieus ingetogen, het kan allemaal, maar steeds met het oog op creëren van gezelligheid.

Vincent Dierickx studeerde bij Dré Pallemaerts aan het Lemmensinstituut en speelde ondertussen met diverse jazz en rock formaties. Als vaste drummer van de Muze 5 helpt Vincent graag om live jazzmuziek een belangrijkere plaats te geven in het uitgangsleven. Met zijn trio wil hij een sfeer scheppen die mensen dichter bij elkaar brengt. Zacht swingend, energiek drijvend of rustig emotioneel, het kan allemaal, maar nooit opdringerig.

Het trio bestaat verder uit pianist Antoon Offeciers. Hij werkt/e als componist/ (live) muzikant vaak mee aan theatervoorstellingen van o.a. Dimitri Leue, de Kakkewieten, Het Gevolg en BRONKS. Hij leidde in het verleden het Toon Offeciers trio en was toetsenist/pianist/(bas)gitarist bij o.a. Sukilove, Assunta Mano en Mira.

Contrabassist Frank De Wolf vervolledigt het trio. Frank is van opleiding eigenlijk trompettist, maar kreeg in zijn studiejaren aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel ook baslessen. In zijn veertiger jaren kocht hij terug een contrabas en wat begon als muzikale verstrooiing, leidde snel tot een loopbaan als voltijds contrabassist. Enkele jaren later richtte hij zijn eigen Frank DeWolf Trio op en werd hij gevraagd als vervanger bij jazzcombo’s en bigbands. De belangrijkste formaties waarin hij momenteel geregeld optreedt zijn Djartman , ‘Ritz en Route’ en Nòrchestra.