Prof. Dr. Marc Van Ransthoeven we u in feite niet meer voor te stellen. Als mediafiguur was hij maandenlang niet weg te denken van het kleine scherm. Natuurlijk schuilt er, behalve dat, nog veel meer achter deze opmerkelijke man.

Na zijn artsenstudies aan de KUL ontpopte Marc Van Ranst zich verder tot doctor in de virologie, een vak dat hij naast epidemiologie aan de KUL doceert. Hij schreef al oneindig veel artikels in gerenommeerde vaktijdschriften. Sinds 2007 is hij “griepcommissaris” en, zoals we allen wel weten, maakt hij ook deel van de groep specialisten die de COVID-19 pandemie moeten opvolgen, indijken en onder controle proberen te houden.

In“De Wereld van het Virus” zal Marc Van Ranst ons wegwijs maken in deze wonderlijke wereld waar, naast COVID-19, nog ontelbare andere virussen circuleren. Wat is een virus eigenlijk? Is er een groot verschil tussen een virus en een bacterie? Hoe is dit virus opgebouwd? Hoe verspreidt het zich en hoe vermenigvuldigt het zich? Spelen dieren altijd een grote rol en zijn er soms verschillende gastheren nodig? Op deze vragen en nog vele andere krijgen we uit de mond van de professor een duidelijk en bevattelijk antwoord.

Grote naam vandaag in de Kaleidoscoop. Niet te missen en vooral niet te lang wachten om u in te schrijven!

* PRIJS: 10,00 EUR (leden) – 13,00 EUR (niet-leden)

* INSCHRIJVING: door overschrijving op rekening BE35 7895 5445 3937 van NEOS Mortsel tegen uiterlijk 10/10/21 mededeling: “Marc Van Ranst”

* INFO: Jan Liekens – janliekens.osteo@skynet.be