Voor Bruggeling Marc Vandenbon is “Innemend Italië” zijn debuut als auteur. Maar Italië is al een kwarteeuw zijn favoriete speeltuin.

Marc neemt ons mee op een verbazingwekkende tocht door “de laars”. Hij kijkt, zoekt, hij snuffelt, hij peutert. En bovenal, hij legt alle stukjes samen en stelt vast dat de chaos één geheel vormt: de onovertroffen puzzel Italië!

Als een ontdekkingsreiziger opent hij deuren die doorgaans gesloten blijven. Zijn pad is niet uitgestippeld, zijn nieuwsgierigheid is zijn leidraad en zijn kompas. Hij staat stil bij het échte Italië, het Italië van elke dag.

De spreker van vandaag bezocht Italië tientallen keren, van links naar rechts, van boven naar onder, steeds met de bedoeling nieuwe facetten te ontdekken. Zijn passie voor het land heeft hem echter niet blind gemaakt. Meermaals stelt hij zich vragen bij dagdagelijkse gebeurtenissen of problemen zoals de mateloze vervuiling, het schrale TV-aanbod, chaotische luchthavens, verveelde loketbedienden, de verrechtsing in de samenleving, etc…

Maar de vriendschap die auteur Marc vandenbon er in de loop van de jaren met enkele Italianen heeft aangeknoopt, leidde hem vaak naar verrassende plaatsen en scherpte zijn liefde voor het land aan.

Dat alles deelt hij vandaag aan ons mee met de boeiende lezing “Innemend Italië”!

* PRIJS: 10,00 EUR (leden) – 13,00 EUR (niet-leden)

* INSCHRIJVING: door overschrijving op rekening BE35 7895 5445 3937 van NEOS Mortsel tegen uiterlijk 01/08/21 mededeling: “Innemend Italië”

* AANVANGSUUR: 14u00

* INFO: René Masquille – rene.masquille@telenet.be – 0476/50.55.45