Benefietrestaurantdag
Website: http://www.thehungerproject.be

Beschrijving:
Het is een jaarlijkse traditie geworden, een dynamische restaurantdag in De Kaleidosccop!
Kom lekker eten, middag of avond, geniet van de warme sfeer en steun een goed doel!
Wat weinig mensen weten is dat van het aantal mensen dat in de projectlanden sterft door hongersnood, slechts 10% van de bevolking bedraagt. 90% lijdt aan chronische ondervoeding! Dat is de groep waar wij ons op richten.
We zien die mensen niet als hulpeloze slachtoffers, maar als krachtige individuen die in staat zijn hun eigen honger te beëindigen als zij daar de kans toe krijgen.
Door te investeren in vrouwen verbetert de situatie van hun gezin, hun dorp en hun land. We doen dit door hen in VCA-workshops (vision-commitment-action) bewust te maken van hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Ze worden eigenaar van het probleem en worden heel creatief in het nemen van kleine initiatieven. Net zoals wij hier doen, met deze restaurantdag. De opbrengst gaat naar het verstrekken van micro-kredieten en organiseren van een groeiend netwerk van lokale vrijwilligers!.

Het is prachtig werk, zeer effectief, de resultaten zijn specifiek en meetbaar: de gezinnen hebben 1 à 2 voedzame maaltijden per dag, de kindersterfte daalt, het aantal moeders dat sterft in het kraambed daalt, de kinderen gaan naar school, er is een daling van de HIV-besmetting.

“Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld.”

Kort animatiefilmpje vind je op www.thehungerproject.be onder “Over honger”

Praktisch: 22 oktober 2017 – middagmaal of avondmaal – wereldkeuken in buffetvorm –

Menu = 30€ (aperitief met knabbel, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert).

Of à la carte: voorgerecht 9€ – hoofdgerecht 18€ – dessert 6€ – eveneens apero inbegrepen.

Meer info: rie.compeers1@gmail.com.

Reserveren = noodzakelijk, kan t.e.m. 8 oktober.