UITVERKOCHT
Inkom: 16 / 14 euro (jeugd, leden vzw), of groot of klein abonnement.

Na Gee Oh Gee, een verrassende plaat die gepaard ging met een grootse entrée, komen The Jacquelines in 2018 met een nieuw album voor de dag: Leaving the circus.

Deze tweede plaat is nóg gevarieerder en verrassender dan de eerste. De zeskoppige band, vooral bekend om eigen composities in retro- swingstijl, gaat nu muzikaal een stap verder. Zangeres en componiste Iris Berardocco tilt samen met haar band de muziek naar een nieuwe level, op zoek naar raakvlakken met andere muziekstijlen. Naast de kenmerkende swing zijn op Leaving The Circus ook invloeden te horen van blues, gospel en ragga tot Latijns-Amerikaanse en Caribische rootsmuziek. Er is zelfs ruimte voor een zijsprong naar de jaren 60.

De eerste single van het album, een driestemmige swingversie van Vaya Con Dios’ ‘Don’t Cry For Louie’, werd intussen uitgebreid door de radio’s opgepikt.

Leaving The Circus brengt stuk voor stuk nummers met een eigen karakter, wat resulteert in een zeer verfrissende plaat. De rode draad blijft de typische Jacquelines-sound: de perfect op elkaar ingespeelde ritmesectie die voor het juiste buikgevoel zorgt, met daar bovenop de kenmerkende driestemmige zang en de songteksten doorspekt met humor en engagement.

Grote bezieler achter The Jacquelines is de half Italiaanse Iris Berardocco. Op debuut Gee Oh Gee bewees ze er met haar eigen composities wonderwel in te slagen om een plaat te schrijven die klonk als was ze gemaakt in de jaren ’40. Haar moeilijk te blussen temperament zorgde voor die hoek die The Jacquelines onderscheidt van andere retro-swingtrio’s: eigenzinnige composities en soms hilarische, dan weer geëngageerde teksten.

Met:
Iris Berardocco – zang
Eva Tulkens – zang
Sara Raes – zang
Stijn Wauters – piano
Frederik Madou – contrabas
Jelle Van Giel – drums

Website: www.thejacquelines.be

Reserveringen